Koncová cena podestýlky ProBioBED CLASSIC

Vám všem, našim obchodní partnerům a zákazníkům, jistě neuniklo mírné zvýšení koncových cen hoblinových podestýlek ProBioBED. Za bezprašné stelivo ProBioBED CLASSIC 550l jste v prosinci loňského roku zaplatili 269 Kč. O skoro rok později je to již 309 Kč, což je nárůst necelých 15 %.

Ano souhlasím, není to málo, ale opravdu se jedná o minimální výši, kterou jsme do ceny výrobku museli zahrnout v porovnání se současnou inflací a celkovým nárůstem spotřebitelských cen.

Cena základní vstupní suroviny na výrobu hoblinového steliva (smrkové dřevo) od prosince 2021 vzrostla o rovných 300 %! Elektrická energie je vyšší o zhruba 50 % a o dalších provozních a režijních nákladech se tu ani nebudu zmiňovat. I přes výše zmíněné si myslíme, že to není až tak zlé. A věřte mi, že stejně jako Vy, ani já z toho nemám velkou radost.

Ač denně vidíte desítky kamionů plně naložených dřevem, tak bohužel nejedou k nám. Bystrý pozorovatel podle registračních značek pozná, kam české dřevo směřuje (a nechtějte znát za kolik). Pro nás (tuzemského zpracovatele) mnoho suroviny nezbývá. No nevadí, holt to tak v Česku máme (a nejen se dřevem), ale to není téma tohoto článku.

Abychom Vám mohli i nadále nabídnout produkt se skvělým poměrem množství / kvalita / cena, realizovali jsme v letošním roce řadu optimalizací v procesu výroby, balení, skladování a distribuce. Věříme, že jsou naše podestýlky i přes rostoucí ceny vstupů stále atraktivní a prodejné. Právě díky zmíněným optimalizačním řešením jsme zvedli koncové ceny pouze o zlomek oproti nárůstu cen vstupů do výroby, což považujeme za velký úspěch.

I když konec roku může přinést mnoho nečekaných změn, věříme, že ceny našich podestýlek se již měnit nebudou a budeme Vám je schopni nabízet ve stejném množství a kvalitě jako doposud.

Prosím neberte má slova jako stěžování, to opravdu často nedělám. Chtěl jsem Vám jen velmi stručně osvětlit situaci ve které se, jako výrobce (nikoli překupník), v současné době nacházíme.

Děkujeme za Vaši spolupráci a náklonnost, a věřím, že současná, ne zcela optimální situace, nijak nezmění Váš přátelský vztah ke zvířatům a k našim podestýlkám z hoblin.

S přáním všeho dobrého, Evžen Čáslava

Vytisknout stránku Vytisknout stránku10. 10. 2022, 12:56

Blog > Související

Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....
Vlhkost podestýlek ProBioBED udržujeme na úrovni 12 %Vlhkost podestýlek ProBioBED udržuj...
Vlhkost v podestýlce z hoblin je jedním z důležitých faktorů, který by měl být pečlivě sledován...
Recyklace obalů: Krok k udržitelnější budoucnostiRecyklace obalů: Krok k udržitelněj...
Recyklace obalů se stává klíčovým prvkem ve snaze o ochranu životního prostředí a omezování...
PF 2024PF 2024
Vážení zákazníci, Vážení obchodní partneři, rok 2023 se pomalu blíží ke svému konci a většina...