Koncová cena podestýlky ProBioBED CLASSIC

Vám všem, našim obchodní partnerům a zákazníkům, jistě neuniklo mírné zvýšení koncových cen hoblinových podestýlek ProBioBED. Za bezprašné stelivo ProBioBED CLASSIC 550l jste v prosinci loňského roku zaplatili 269 Kč. O skoro rok později je to již 309 Kč, což je nárůst necelých 15 %.

Ano souhlasím, není to málo, ale opravdu se jedná o minimální výši, kterou jsme do ceny výrobku museli zahrnout v porovnání se současnou inflací a celkovým nárůstem spotřebitelských cen.

Cena základní vstupní suroviny na výrobu hoblinového steliva (smrkové dřevo) od prosince 2021 vzrostla o rovných 300 %! Elektrická energie je vyšší o zhruba 50 % a o dalších provozních a režijních nákladech se tu ani nebudu zmiňovat. I přes výše zmíněné si myslíme, že to není až tak zlé. A věřte mi, že stejně jako Vy, ani já z toho nemám velkou radost.

Ač denně vidíte desítky kamionů plně naložených dřevem, tak bohužel nejedou k nám. Bystrý pozorovatel podle registračních značek pozná, kam české dřevo směřuje (a nechtějte znát za kolik). Pro nás (tuzemského zpracovatele) mnoho suroviny nezbývá. No nevadí, holt to tak v Česku máme (a nejen se dřevem), ale to není téma tohoto článku.

Abychom Vám mohli i nadále nabídnout produkt se skvělým poměrem množství / kvalita / cena, realizovali jsme v letošním roce řadu optimalizací v procesu výroby, balení, skladování a distribuce. Věříme, že jsou naše podestýlky i přes rostoucí ceny vstupů stále atraktivní a prodejné. Právě díky zmíněným optimalizačním řešením jsme zvedli koncové ceny pouze o zlomek oproti nárůstu cen vstupů do výroby, což považujeme za velký úspěch.

I když konec roku může přinést mnoho nečekaných změn, věříme, že ceny našich podestýlek se již měnit nebudou a budeme Vám je schopni nabízet ve stejném množství a kvalitě jako doposud.

Prosím neberte má slova jako stěžování, to opravdu často nedělám. Chtěl jsem Vám jen velmi stručně osvětlit situaci ve které se, jako výrobce (nikoli překupník), v současné době nacházíme.

Děkujeme za Vaši spolupráci a náklonnost, a věřím, že současná, ne zcela optimální situace, nijak nezmění Váš přátelský vztah ke zvířatům a k našim podestýlkám z hoblin.

S přáním všeho dobrého, Evžen Čáslava

Vytisknout stránku Vytisknout stránku10. 10. 2022, 12:56

Blog > Související

19. Mezinárodní turnaj v koňském pólu Noe Polo Masters19. Mezinárodní turnaj v koňském pó...
Farma Noe se stala opět dějištěm prestižní sportovní události, kdy hostila 19. ročník Mezinárodního...
Pelety, ideální podestýlka pro Vaši kočkuPelety, ideální podestýlka pro Vaši...
Když přijde na výběr podestýlky pro Vaši kočku, pelety se stále více stávají preferovanou volbou...
IV. Czech chinchilla showIV. Czech chinchilla show
17. února 2024 proběhla již IV. CCS, která se konala v Motelu U Jezera ve Velkém Oseku. Výstavy...
Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....