Podestýlky pro chov ježků, jak vybrat tu správnou

Výběr vhodné podestýlky je jedna z klíčových oblastí při chovu ježka. Vycházíme-li z přirozeného prostředí, ve kterém se ježci pohybují ve volné přírodě, máme několik možností, které současný trh s podestýlkami nabízí.

V případě, že zvolíte jako podestýlku dřevěné hobliny, určitě se nedopustíte chyby. Dřevo a z něj vyrobené hobliny přinášejí několik výhod, a to jak pro ježka samotného, tak pro jeho chovatele. Především se jedná o přírodní materiál, který je nedílnou součástí ježkova přirozeného prostředí. Pokud jsou hobliny suché a sterilní máme záruku, že neobsahují nebezpečné bakterie a mikroorganizmy.Pokud by se nějaké patogeny přeci jen objevily, není tento druh steliva ideálním prostředí k jejich množení.

Podestýlka pro ježka není jen podkladní vrstva, ale slouží mu i jako celodenní úkryt. Hrubé hobliny svojí velikostí a strukturou velmi dobře nahrazují spadané listí, větve a rostliny, které jsou běžným úkrytem ve volné přírodě. V hoblinách si ježek dokáže snadno během chvilky vyhrabat pelech pro jeho tak oblíbený spánek.

Bezprašné podestýlky navíc nedráždí oči ani dýchací cesty ježka, takže jsou pro něj velmi komfortní.

Chovatelé zase ocení, že vysušené hobliny skvěle a velmi rychle nasakují případné nečistoty. Dobře se s nimi manipuluje, snadno se podestýlají, nepráší, dobře se skladují a příjemně voní pryskyřicí. Jsou biologicky odbouratelným odpadem, který se snadno recykluje a kompostuje.

Pokud se při chovu ježka rozhodnete vyzkoušet hoblinovou podestýlku, nebo ji už používáte, zkuste také jeden z našich produktů ProBioBED CLASSIC nebo ProBioBED PLUS. Mimo zmíněných výhod pro Vašeho pichlavého miláčka pro Vás máme další velký benefit, a to je vynikající poměr kvality, množství a ceny.  

Vyrábíme pro Vás podestýlky každý den a každý den zásilky také expedujeme, takže ji u sebe můžete mít již zítra.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku4. 3. 2021, 12:33

Blog > Související

IV. Czech chinchilla showIV. Czech chinchilla show
17. února 2024 proběhla již IV. CCS, která se konala v Motelu U Jezera ve Velkém Oseku. Výstavy...
Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....
Vlhkost podestýlek ProBioBED udržujeme na úrovni 12 %Vlhkost podestýlek ProBioBED udržuj...
Vlhkost v podestýlce z hoblin je jedním z důležitých faktorů, který by měl být pečlivě sledován...
Recyklace obalů: Krok k udržitelnější budoucnostiRecyklace obalů: Krok k udržitelněj...
Recyklace obalů se stává klíčovým prvkem ve snaze o ochranu životního prostředí a omezování...