Probiotické podestýlky jsou šlágrem v chovu domácích mazlíčků

Jako základ ochranných probiotických podestýlek ProBioBED PLUS 550l a ProBioBED PLUS 250l jsme zvolili sterilní bezprašnou podestýlku CLASSIC. Už samotné sterilní stelivo je pro chovaná zvířata velký benefit. Neobsahuje nežádoucí mikroorganizmy a plísně.

Sterilní podestýlka ProBioBED CLASSIC je následně obohacena o probiotickou složku ProBioSORB, jenž obsahuje několik kmenů laktobacilů pro zvířata charakteristické. Aktivovány jsou kontaktem se zvířetem a ihned začínají plnit svoji funkci. Soutěží o prostor s patogenními organizmy a vytlačují je, čímž podporují přirozené zdravé prostředí v životním prostoru chovaného zvířete.

Unikátnost řešení spočívá ve speciální technologii výroby probiotické složky, která zajišťuje jejich životaschopnost i v tak nehostinném prostředí jako je stelivo. Významnou funkcí, které se podařilo dosáhnout při vývoji probiotické složky je řízené uvolňování laktobacilů z povrchu podestýlky a tím dosažení maximální funkčnosti probiotik po celou dobu použitelnosti podestýlky.

Zásadní pro přežití laktobacilů je také obsah prebiotické složky, což je zjednodušeně řečeno potrava pro laktobacily. Prebiotikum tak umožňuje zvýšit aktivitu laktobacilů a podpořit jejich funkci ve stelivu. Výsledkem je snížení nebezpečné mikrobiální zátěže v podestýlce až stonásobně.

Probiotická podestýlka je vhodné stelivo v případě, že domácí mazlíček žije v rizikovém prostředí nebo prodělal nějakou nemoc. Probiotika jsou schopna pomoci s obnovou přirozeného zdravého prostředí a minimalizovat množství škodlivých patogenů. Mohou snižovat vznik nejrůznějších dermatitid a kožních zánětů či obtíží na končetinách a jejich exponovaných částech. Přirozeně se také mohou dostat do zažívacího traktu a ovlivnit pozitivně střevní mikroflóru. Přítomné přátelské bakterie v podestýlce navíc působí na potlačení rozkladu močoviny a následný zápach.

Probiotické stelivo je vhodné pro všechny na hoblinách běžně chované mazlíčky, jako jsou křečci, morčata, myši, potkani či králíci. S ohledem na unikátní funkční vlastnosti probiotické podestýlky se chovatel nemusí obávat neúměrné finanční zátěže.

Produkt je s ohledem na funkčnost, kvalitu, množství a cenu jedním z nedostupnějších na našem trhu.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku4. 11. 2021, 07:36

Blog > Související

Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....
Vlhkost podestýlek ProBioBED udržujeme na úrovni 12 %Vlhkost podestýlek ProBioBED udržuj...
Vlhkost v podestýlce z hoblin je jedním z důležitých faktorů, který by měl být pečlivě sledován...
Recyklace obalů: Krok k udržitelnější budoucnostiRecyklace obalů: Krok k udržitelněj...
Recyklace obalů se stává klíčovým prvkem ve snaze o ochranu životního prostředí a omezování...
PF 2024PF 2024
Vážení zákazníci, Vážení obchodní partneři, rok 2023 se pomalu blíží ke svému konci a většina...