Vlhkost podestýlek ProBioBED udržujeme na úrovni 12 %

Vlhkost v podestýlce z hoblin je jedním z důležitých faktorů, který by měl být pečlivě sledován již v procesu výroby. Příliš vysoká vlhkost podestýlky může vést k různým problémům, jako je vznik plísní a bakterií, zhoršení kvality vzduchu a zvýšení rizika respiračních onemocnění u zvířat. Na druhou stranu, příliš nízká vlhkost může způsobit vysychání podestýlky a nepohodlí pro zvířata.

Ideální vlhkostní úroveň podestýlky z hoblin by neměla přesáhnout 12 %. Tato hodnota je považována za optimální pro udržování čistoty a zdraví zvířat. Je však důležité si uvědomit, že vlhkost se může mírně lišit v závislosti na konkrétních podmínkách a požadavcích různých druhů zvířat.

Existuje několik způsobů, jak udržet vlhkost podestýlky z hoblin na správné úrovni. Měli byste zvolit kvalitní hobliny s nízkou vlhkostí již při jejich pořizování. Je důležité vybírat hobliny, které jsou suché a neobsahují žádnou přebytečnou vlhkost.

Zajistěte, aby podestýlka měla dostatečnou ventilaci a možnost odvodu vlhkosti. To může být dosaženo pomocí vhodného podestýlkového materiálu a správného uspořádání boxů nebo klecí.

Pravidelné čištění a výměna podestýlky je důležitá pro udržení čistoty a suchosti. Vyčištění podestýlky od vlhkých a znečištěných částí pomůže udržet Vašeho mazlíčka v suchu.

Pravidelně měříme vlhkost podestýlky pomocí vlhkoměru již v rámci výrobního procesu. To nám umožňuje okamžitě reagovat a upravit provozní parametry u výrobní technologie tak, aby výsledná vlhkost podestýlky dosahovala požadovaných hodnot.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku31. 1. 2024, 14:52

Blog > Související

19. Mezinárodní turnaj v koňském pólu Noe Polo Masters19. Mezinárodní turnaj v koňském pó...
Farma Noe se stala opět dějištěm prestižní sportovní události, kdy hostila 19. ročník Mezinárodního...
Pelety, ideální podestýlka pro Vaši kočkuPelety, ideální podestýlka pro Vaši...
Když přijde na výběr podestýlky pro Vaši kočku, pelety se stále více stávají preferovanou volbou...
IV. Czech chinchilla showIV. Czech chinchilla show
17. února 2024 proběhla již IV. CCS, která se konala v Motelu U Jezera ve Velkém Oseku. Výstavy...
Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....