Vlhkost podestýlek ProBioBED udržujeme na úrovni 12 %

Vlhkost v podestýlce z hoblin je jedním z důležitých faktorů, který by měl být pečlivě sledován již v procesu výroby. Příliš vysoká vlhkost podestýlky může vést k různým problémům, jako je vznik plísní a bakterií, zhoršení kvality vzduchu a zvýšení rizika respiračních onemocnění u zvířat. Na druhou stranu, příliš nízká vlhkost může způsobit vysychání podestýlky a nepohodlí pro zvířata.

Ideální vlhkostní úroveň podestýlky z hoblin by neměla přesáhnout 12 %. Tato hodnota je považována za optimální pro udržování čistoty a zdraví zvířat. Je však důležité si uvědomit, že vlhkost se může mírně lišit v závislosti na konkrétních podmínkách a požadavcích různých druhů zvířat.

Existuje několik způsobů, jak udržet vlhkost podestýlky z hoblin na správné úrovni. Měli byste zvolit kvalitní hobliny s nízkou vlhkostí již při jejich pořizování. Je důležité vybírat hobliny, které jsou suché a neobsahují žádnou přebytečnou vlhkost.

Zajistěte, aby podestýlka měla dostatečnou ventilaci a možnost odvodu vlhkosti. To může být dosaženo pomocí vhodného podestýlkového materiálu a správného uspořádání boxů nebo klecí.

Pravidelné čištění a výměna podestýlky je důležitá pro udržení čistoty a suchosti. Vyčištění podestýlky od vlhkých a znečištěných částí pomůže udržet Vašeho mazlíčka v suchu.

Pravidelně měříme vlhkost podestýlky pomocí vlhkoměru již v rámci výrobního procesu. To nám umožňuje okamžitě reagovat a upravit provozní parametry u výrobní technologie tak, aby výsledná vlhkost podestýlky dosahovala požadovaných hodnot.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku31. 1. 2024, 14:52

Blog > Související

IV. Czech chinchilla showIV. Czech chinchilla show
17. února 2024 proběhla již IV. CCS, která se konala v Motelu U Jezera ve Velkém Oseku. Výstavy...
Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....
Recyklace obalů: Krok k udržitelnější budoucnostiRecyklace obalů: Krok k udržitelněj...
Recyklace obalů se stává klíčovým prvkem ve snaze o ochranu životního prostředí a omezování...
PF 2024PF 2024
Vážení zákazníci, Vážení obchodní partneři, rok 2023 se pomalu blíží ke svému konci a většina...